Dag 1 en 2: Naar Zweden

Gisteren zijn we vertrokken. Eerst naar Lübeck in Duitsland om daar halfweg te overnachten en daarna door Denemarken naar Höör in Zweden. In totaal goed voor zo’n 978 km. Momenteel heb ik nog niet het gevoel dat de vakantie echt is begonnen, want we zaten tot nu toe altijd in de auto of waren bezig met het entertainen/voeden/bedienen/terechtwijzen van de kinderen. Laat ons zeggen dat we elkaar allemaal eerst terug wat leuker moeten vinden voordat we echt van de vakantie kunnen gaan genieten…

Observaties

  • Als Google Maps zegt dat je 6u20 over de rit naar Lübeck zal doen, tel er dan gerust nog een uur of twee bij.
  • Een lange autorit met een kleuter staat garant voor een hoge dosis gezeur. Een baby van 1 jaar heeft het trouwens ook wel gehad na 400 km.
  • Op hotel proberen te slapen met twee dolgedraaide kinderen is geen evidentie (understatement).
  • Een grote barst in de voorruit van onze auto, nadat ik diezelfde ruit twee maanden geleden al had laten vervangen omwille van een andere barst! (Waaah, ik ben daar nog altijd niet goed van eigenlijk….)
  • In Zweden zijn ze wel gek op hun grillworsten. In de supermarkt besteden ze daar een toog aan van 10 meter. En ze eten hier ook geen plakjes kaas, alleen robuuste blokken.

Kindvriendelijk?

Zijn Zweden en Denemarken echt zo kindvriendelijk als iedereen beweert? Moeilijk te zeggen op de eerste dag hier, maar toen we daarstraks naar de supermarkt gingen zag ik wel iets dat ik nooit eerder zag en wat wel getuigt van een hoge graad van kindvriendelijkheid: een babyzitje óp het winkelkarretje. Goed bezig, Zweden!

2 thoughts on “Dag 1 en 2: Naar Zweden

  1. Amai dat klinkt als een pittige syart! Hopelijk keert de rust snel een beetje zodat jullie écht kunnen beginnen genieten (loslaten van elke verwachting helpt daar soms wat bij met kinderen).Zo'n babyzitje heb ik hier al eens in carrefour gezien, is het zoiets? (Precies een maxi cosi vastgemaakt vooraan op het karretje). Veel plezier daar!!! Ik vind het alvast enorm bewonderenswaardig!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *