Vakantie dicht bij huis in Landal Heideheuvel

Vorig jaar waagden we ons aan een lange autorit naar Zuid-Zweden en Denemarken. Dat ging en dat ging bij momenten ook niet zo goed. Het was een fijne vakantie, maar ook best vermoeiend. Dus toen we begin dit jaar begonnen na te denken waar we onze vakantie dit jaar zouden doorbrengen, kozen we veiligheidshalve voor een staycation en een weekje Landal in Nederland. Geen lange autoritten met een 4- en 2-jarige, geen te lange vakantie elders en relatief kostenbesparend. Dus trokken we begin juli naar Landal Heideheuvel, in de buurt van Apeldoorn en de Hoge Veluwe. Trouwens, toen de kinderen na een kilometer of zeventig al begonnen te bekvechten op de achterbank hadden we geen spijt van onze beslissing …

Landal Heideheuvel ligt in een ontzettend mooie streek waar enorm veel te doen is. Aan mogelijke daguitstapjes geen gebrek, dus moesten we echt kiezen wat we gingen doen en beloofden we onszelf om nog eens terug te keren voor een vervolg. Naar een ander Landalpark misschien, want zelfs daaraan is keuze genoeg in de streek. We hebben geen zittend gat, maar we hebben onszelf verplicht om ook eens wat dagen gewoon in en rond onze bungalow te blijven hangen. Het was moeilijk, maar ’t is gelukt! Gelukkig biedt een Landalpark sowieso de nodige ontspanning met een speeltuin, dierenweide, knutselatelier en een zwembad. We vergeten dat soms, maar meer hebben die kinderen vaak niet nodig dan wat zand om in hun haar te smeren.

Deze uitstapjes deden we dan weer wel:

  • we leerden alles over de militaire macht van Nederland in het Nationaal Militair Museum in Soest! Niet waar hoor, met twee kleine kinderen in een museum leer je just niks, maar we zagen er wel heel veel vliegtuigen en een tank of twee.
  • we gingen fietsen in de Hoge Veluwe: de verplichte uitstap als je daar in de buurt bent.
  • we aten een pannenkoek bij de heks uit Hans en Grietje in het Hans en Grietje Pannenkoekenhuis in Zeewolde en wisten niet waar eerst te kijken.
  • We beklommen de bostoren in Putten en leerden dat de enige met hoogtevrees in ons gezin ikzelf was.
  • We trotseerden de hitte om te kuieren doorheen de gezellige straatjes van Deventer, de Koekstad waar we op zondag geen koek konden vinden.

Het was mijn voornemen daar allemaal aparte blogposts aan te wijden, want anders wordt dat hier veel te lang en wil niemand dat hier komen lezen. Maar één beeld zegt meer dan duizend woorden. Dus voila!

Nationaal Militair Museum (Soest)

Nationaal park De Hoge Veluwe

Hans en Grietje pannenkoekenhuis (Zeewolde)

Bostoren (Putten)

Deventer

2 thoughts on “Vakantie dicht bij huis in Landal Heideheuvel

  1. Lijkt me een hele fijne vakantie te zijn geweest. Vorig jaar trokken wij ook naar een Landalpark en hadden zowel wij als Tuur de tijd van ons leven 🙂 Ik ben dus heel benieuwd naar de volgende blogposts!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *