Een nieuw jaar en al wat daarbij komt kijken

Een nieuw jaar, een nieuwe look voor mijn blog. Ik verhuisde mijn blog naar een andere webhost en was al een tijdje aan vernieuwing aan het denken, dus het was het moment. Het stimuleert me misschien om terug wat frequenter te gaan bloggen, want het laatste half jaar viel hier weer niet zoveel te beleven.

Eerlijk, ik vind dat “gelukkig nieuwjaar” helemaal niet zo tof. Steevast zit ik op 1 januari te huilen onder een dekentje en dat was in 2019 niet anders. Januari maakt me sowieso neerslachtig. Het najaar is altijd gevuld met leuke dingen en fijne vooruitzichten (de herfst die begint! Halloween!! Sinterklaas!!! Kerstmis!!!!). Vooral in december zijn onze weekends nog extra goed gevuld met enkele verjaardagsfeestjes (o.a. dat van Emil). Het is zo veel dat het op de duur ook gewoon té veel wordt. En dan worden we wat moe. En verlangen we naar rust.

Maar als die rust er dan uiteindelijk is in januari en er niet veel meer is om naartoe te leven, zak ik een beetje in een zwart gat. Het hielp ook niet dat het dak boven onze keuken net op 1 januari begon te lekken. Dit feit, samen met enkele andere ongelukkigheden (lees: ratten in huis. Ja, je mag gillen), leidt ertoe dat we vroeger dan gepland aan de verbouwing van onze achterbouw zullen moeten beginnen. Als in: we hebben eigenlijk nog niet genoeg gespaard om al met de verbouwing te kúnnen beginnen. Redenen genoeg dus om mij in piekermodus te zetten. Als we maar gezond zijn zeker? Ondertussen droom ik tussen de zorgen door toch ook al een beetje weg op mijn Verbouwing-bord op Pinterest. En denk ik: hoe gaan we dat kunnen betalen?!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *