In de schaduw van het MAS

Wat te doen op een regenachtige feestdag met een van nature rustige baby van 8 maanden die graag in zijn buggy zit? Een museum bezoeken tiens en dat kan ook in eigen stad. Vorige vrijdag gingen wij dus, niet naar het MAS, maar naar het Red Star Line Museum in Antwerpen. Het MAS is trouwens zelf ook een aanrader, al was het alleen maar om (gratis) roltrapsgewijs helemaal bovenaan van de skyline van Antwerpen te gaan genieten. In pré-babytijdperk deden wij dat altijd ’s avonds als we zo’n beetje zonder doel door de stad zwierven.

 

Enigszins verdoken in wat nog rest van de krochten van ’t Eilandje, vertelt het Red Star Line Museum sinds één jaar het verhaal van de rederij Red Star Line die ontelbare mensen met dromen van een beter bestaan de oceaan overzette. En dat vertelt het goed. Niet teveel uitleg (want dat leest toch geen kat), maar wel een heleboel persoonlijke verhalen en leuk ingekleed. Op het einde van je bezoek kan je de toren beklimmen die als een grote schoorsteen uit het gebouw rijst en een blik werpen op dat Eilandje, dat serieus veranderd is sinds de laatste keer dat ik er kwam. Zo’n schone buurt opeens en zoveel restaurantjes en zoveel toffe café’tjes! De prijzen van het vastgoed hier zijn navenant en dat beetje snobisme moet je erbij nemen… Maar een beetje flaneren kost geen geld, nietwaar?

Bron: Travel Agent Central

Na het museumbezoek (en de aankopen in de museumwinkel, waaronder deze poster hierboven) gingen we nog voor koffie en taart bij de Urban Story Deli Shop. Lekkere koffie, een aangenaam decor, een wisselende kaart en kiezen aan den toog. Meer moet dat niet zijn.

Emil heeft er boekjes gelezen.

 

Iedereen naar ’t Eilandje dus, maar niet allemaal tegelijk hè.

2 thoughts on “In de schaduw van het MAS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *