Dag 3 en 4: Skånes Djurpark, Foteviken & Ystad

Op onze eerste echte vakantiedag na onze aankomst brachten we een bezoek aan het Skånes Djurpark, een dierenpark met dieren die je hier in het Noorden al eens in het wild zou kunnen tegenkomen: een vos, een wolf, een beer of een eland. Er is ook een Shaun-het-schaap-dorpje waar je met het hele gezin in een rode tractor kan zitten op zoek naar de ‘ontsnapte’ schapen. Hoogtepunt
van de dag voor Emil want hij mocht de tractor ‘besturen’. De rest van het dierenpark was aangenaam om doorheen te wandelen, door een glooiend boslandschap. We zagen een slapende vos, een troep lynxen en een beer die in een boom klauterde. Een topdag!Het zuidelijke deel van Zweden is lang nauw verwant geweest met Denemarken en bevat hier en daar dus ook wel wat sporen van Vikingen. Een bezoek aan het Vikingmuseum Foteviken leek ons dus een goed idee. Denk ‘bokrijk’ (inclusief verklede figuranten), maar minder groot. We bleven echter wat op onze honger zitten qua (Engelstalige) uitleg en het viel ons allemaal eigenlijk wat tegen. Op een dik uurtje tijd stonden we alweer op de parking.

Dan maar verder rijden naar Ystad, want volgens onze Michelingids is dat het meest pittoreske stadje van Zuid-Zweden. We aten er een lekker broodje en zagen wat typisch gekleurde huisjes. Ik ging ook kleren shoppen voor Marie bij Lindex, waar ze kleertjes hebben met mooie motiefjes (en betaalbaar!). Maar Emil was in de auto ernaartoe in slaap gesukkeld en werd chagrijnig wakker. Wat resulteerde in getrouwtrek aan de buggy, want hij wou erin en Marie moest eruit. Een ijsje later stond hij dan weer hyper van de suiker. We staakten dus onze sightseeing en reden terug naar onze stuga (daarover later meer).

Observaties

  • Dat Zweden gek zijn op bbq werd duidelijk in het dierenpark. Elke picknickbank daar is voorzien van een ijzeren rooster waarin je een kleine, draagbare bbq kan installeren.
  • In tegenstelling tot Noorwegen is Zweden best betaalbaar. De prijzen zijn echt vergelijkbaar met de prijzen bij ons.

Kindvriendelijk?

Voorlopig nog geen verdere ontdekkingen gedaan eigenlijk. Qua kindvriendelijkheid is het niet beter en niet slechter dan in België. Ik blijf op de uitkijk staan!

One thought on “Dag 3 en 4: Skånes Djurpark, Foteviken & Ystad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *