Een weekje zonder …

Tijdens de zomer doe ik mee met de Miss Pixie Perfect?-blogchallenge. Het leven is ook al goed als niet alles even gesmeerd loopt, maar er is altijd ruimte voor verbetering, nietwaar? Elke week een andere uitdaging dus om te proberen dichter bij de perfectie te komen. Afgelopen week deed ik voor het eerst mee, omdat we eerder deze maand op vakantie waren. Maar dus…

De challenge

Iedereen heeft een paar slechte gewoontes: te veel koffie drinken, te veel snoepen, te veel social media … De mijne is absoluut Suiker. Met een hoofdletter ja. Want ik eet en drink er veel te veel van. Een dag niet gesnoept is een dag niet geleefd en dat spoel ik dan nog het liefst van al door met een lekker glas frisdrank. Cola, bij voorkeur. Maar in de zomer mag dat ook Gini zijn. Of Sprite. Of Fanta.

Toen we de uitdaging kregen om eens een weekje zonder onze zonde te leven, wist ik dus meteen dat ik de frisdrank zou schrappen. Mocht ik het helemaal tot het uiterste hebben gedreven, had ik meteen alle suiker geband, want in mijn koffie en thee doe ik dat namelijk ook. Maar ik kwam pas uit vakantie, dus wou mezelf niet al teveel kwellen. Een weekje geen frisdrank dus. Maar enkel water. Of koffie of thee (met suiker, oeps)!

Nu heb ik met water echt geen probleem. Ik drink best graag water. Op het werk drink ik s’ochtends wel een koffie, maar de rest van de dag drink ik alleen maar water (en veel) en dat smaakt me dan ook wel. Maar thuis grijp ik nogal snel naar de fles frisdrank om mijn dorst te lessen en vaak blijft het ook niet bij één glas. Tijd voor verbetering!

Hoe ging het?

Verbazingwekkend goed eigenlijk. Ik had verwacht dat ik toch zeker op dag drie al lichte ontwenningsverschijnselen zou vertonen. Maar de hoofdpijn en trillende handen bleven uit. Zelfs tot op vandaag (dag 7). Er waren uiteraard wel momenten dat ik eens vol verlangen naar de colafles keek en momenten waarop ik dacht “Zo’n cola zou nu toch erg goed smaken.” Maar ik ben eraf gebleven.

Toen ik over mijn uitdaging sprak met een paar mensen in mijn omgeving besefte ik dat ik, met mijn dagelijkse frisdrankconsumptie, de uitzondering ben en niet de regel. Sommige mensen hebben zelfs geen frisdrank in huis (stel je voor) en drinken dus gewoon water, koffie of thee als ze thuis zijn.

Deze week dronk ik dus enkel water, maar ook meer koffie (mét suiker) dan anders. Al kan dat ook te maken hebben met het feit dat ik nog erg moe ben van onze vakantie (een vakantie met kinderen staat NIET garant voor een uitgerust gevoel) en dus een hoge koffienood voelde.

Ik dronk ook meer thee (ook met suiker dus). Maar dat kan dan weer te maken hebben met het feit
dat ik in Denemarken een erg lekkere appel-cranberry-thee kocht en in Zweden een mooie theetas. Of mss lag het toch aan die suiker die ik in mijn koffie/thee kieper? Ik laat het in het midden …

Hoe voel ik me nu?

Beter! Na dag 2 al voelde ik me minder opgeblazen en ja, minder dik. Die gas in de frisdrank doet duidelijk wat met me. Of het kilogewijs al iets heeft veranderd kan ik niet zeggen omdat ik begin deze week niet op de weegschaal ben gaan staan. Maar het is het gevoel dat telt, toch?

Het ging zelfs zo goed deze week dat ik heb besloten om het nog wat langer vol te houden en zelfs om vanaf morgen te proberen de suiker in mijn koffie/thee af te bouwen (en misschien zelfs wel helemaal te bannen). Naar een volledig suikerloos leven zie ik mezelf wel nooit gaan, maar minderen is absoluut wel een doelstelling. En dan maar te hopen dat ik niet terug herval voor de verleiding eens ik terug frisdrank begin te drinken.

Water op zich wordt op de duur toch ook wel wat saai, dus misschien experimenteer ik nog met het toevoegen van subtiele komkommer- of muntsmaak, al ben ik nogal van het luie soort, dus ik zie het nog niet meteen gebeuren…

Challenge geslaagd? Ik dacht het wel!

6 thoughts on “Een weekje zonder …

  1. Ik breng geen frisdrank meer mee van de winkel en dat is soms wel op de tanden bijten maar het loont. Ik drink nu enkel Cola zero/light op verplaatsing en dat smaakt dan altijd stukken beter dan thuis 🙂

    1. Het niet in huis hebben helpt inderdaad als het op snoep aankomt. In de winkel kan ik me meestal goed bedwingen. Maar mijn vriend drinkt zelf ook wel graag eens wat frisdrank, dus ik zou hem mee 'straffen' mochten we dat niet in huis hebben. Maar minder kopen is natuurlijk wel een optie..

  2. Geen frisdrank in huis hebben lijkt me eigenlijk nog wel een goed idee, maar het is geen idee dat ik momenteel toepas. 🙂
    Challenge geslaagd, inderdaad! Die thee ziet er ook wel lekker uit, moet ik zeggen. Op het werk hebben wij karaffen voor het water en ik steek daar toch al snel wat limoen of munt bij.

  3. Wij hebben frisdrank ook geschrapt en zouden het enkel nog eens drinken op restaurant of een feestje ofzo. Benieuwd of we het ook kunnen volhouden. We maken zelf ons bruiswater met sodastream en overwegen tesseire (sugarfree) siroop om er eens een smaakje aan te geven. Thee, koffie met een zoetmiddeltje en water op het menu!Yes we can ☺

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *