30 weken – Zelfmaak voor de baby

Tussen alle verf- en behangklussen die nog in ons huis moeten gebeuren door, vind ik soms (heel soms) een momentje om wat zelfgemaakte kleertjes voor de baby te fabriceren. Vandaag heb ik voor het eerst geflockt! Inspiratie vond ik op Pinterest, bodies zijn van de Zeeman en flockfolie kocht ik online bij De Stoffenkamer.
Het was even zoeken naar een juiste methode, want het bakpapier dat ik eerst gebruikte om de flockfolie op de stof te strijken gaf een beetje bruin af. De persdoek die ik daarna nam en dubbel plooide was te dik waardoor het allemaal niet goed bleef plakken. Maar uiteindelijk is het, met wat binnensmonds gevloek, toch gelukt.
Voor andere baby’s maakte ik al een paar exemplaren, maar nu kan mijn eigen baby binnenkort ook een Happy Animals T-shirtje aan! Met vosjes uiteraard…
Ook maakte ik nog een kruippakje van een gratis patroon van kiind.nl. Enkel de drukknoopjes aan de beentjes moeten er nog op geraken.Tja… afwerking is niet altijd mijn sterkste punt…
De foto’s zijn trouwens genomen op de vloer in onze keuken waar ze vandaag deze grijze vinyl kwamen plaatsen. Wat een wereld van verschil met die lelijke bruine tegels! Binnenkort volgt daarvan een uitgebreide voor-en-na-reportage!

2 thoughts on “30 weken – Zelfmaak voor de baby

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *