Kersverse mama

Emil is morgen al 5 weken oud! Die eerste maand met een baby is wel heftig geweest moet ik zeggen. Het leven mét baby is opeens heel anders en ging in het begin (en nu nog bij momenten) gepaard met onzekerheid en frustratie. Ik lees overal dat dat normaal is. Het is immers niet niets om opeens verantwoordelijk te zijn voor zo’n klein wezentje en meteen te weten wat hij nodig heeft op welk moment. Maar tegelijk is het ook fantastisch om mama te zijn! Zo raar, ik ben een mama nu! Zelfs na negen maanden zwangerschap en 5 weken babyzorg dringt dat precies nog altijd niet tot me door. 🙂 Er zijn wel al enkele dingen die ik geleerd en ondervonden heb als kersverse mama:
  • Een maxi cosi is een verdomd onhandig ding! Toen ik mama’s er vroeger mee over de straat zag lopen dacht ik er niet veel van, totdat je zelf met zo’n lomp gewicht moet sleuren. En dan weegt Emil nu zelfs nog geen 4 kg…
  • Hormonen zijn vreselijk en fantastisch tegelijk! Ze bezorgden me baby blues die bij mij langer duurden dan de paar dagen die ze je in de boeken beloven. En maar wenen jong! Maar dankzij de borstvoeding en de hormonen die daarbij vrij komen, voel ik me, ondanks de gebroken nachten, helemaal niet moe. Meer zelfs, ik voel me nu meer uitgerust dan in de laatste maanden van mijn zwangerschap. Hoera voor de hormonen dus!
  • Naar de supermarkt gaan vergt nu behoorlijk wat vindingrijkheid. Als je met de auto gaat, wat dan met de maxi cosi? In het karretje natuurlijk! Helaas is er dan nauwelijks nog plaats voor je boodschappen zelf. Dan maar te voet met de wandelwagen. Maar waar verzamel je dan je boodschappen? Dan maar een klein mandje op wieltjes achter mij (én wandelwagen) aan trekken, en de wandelwagen met één hand manoeuvreren tussen de rekken. Niet aan te raden op zaterdag. Onderaan de wandelwagen heb je met die gigantische draagmand trouwens ook niet zoveel opbergplaats als je zou denken. Laat ons zeggen dat mijn plantje basilicum gekortwiekt thuis is geraakt. Deze zomer ga ik écht mijn eigen kruiden kweken (dit even terzijde…).
  • Een draagdoek is een handig, dankbaar en onmisbaar item voor elke mama (en papa). Momenteel gebruik ik de Tricot Slen als ik ‘even snel’ (bestaat dat nog, ‘even snel’, met baby?) naar de bakker of bibliotheek moet of als Emil het even moeilijk heeft en dicht bij mij wil zijn. Gegarandeerd ligt hij binnen de vijf minuten te slapen. Ik ben wel geen held in dat knopen, maar oefening baart kunst zeker? Ik heb echter al wilde plannen om me ook een Manduca aan te schaffen. Zo kan F., die dat knopen helemaal niet ziet zitten, hem ook dragen binnen- en buitenshuis. Het lijkt me ook iets handiger voor langere tijd, want met de rekbare draagdoek zakt Emil na een tijdje naar beneden. Maar dat kan ook aan mijn armzalige knooptechniek liggen natuurlijk…
Er zijn natuurlijk nog veel meer dingen die ik ondervonden heb de afgelopen weken (borstvoeding valt niet te onderschatten, piemeltjes moeten altijd naar beneden wijzen in de pamper en kleine babyhandjes zijn plezant om vast te houden) maar laat ik u daar niet teveel mee vervelen. Hier zijn wat foto’s van mijn geweldig mooie zoon, want daar zat u eigenlijk stiekem al op te wachten hè?
Pasgeboren! 2700 gr en 46,5 cm klein, maar kerngezond.
Een kleine mijnheer in een groot bedje.
Uitgeteld op mama’s schouder na een heerlijke maaltijd.
Die muts vindt hij echt niet leuk…
Ja zeg, ik ben een mama!(ps: Supermarktbehendigheidstips zijn welkom!)

5 thoughts on “Kersverse mama

  1. Helaas, geen tips wegens geen babyervaring (Alleen mss dat je hem in de draagdoek kan meenemen naar de winkel en dan twee handen hebt om met het karretje te rijden?) maar wel een hele dikke proficiat!

  2. borstvoeding is zeker niet te onderschatten! maar met een goede begeleiding wel 'mogelijk, en voor ge hetweet is de baby een jaar oud en is er nog steeds borstvoeding, super handig als troost bij valpartijen en zo lang als er borstvoeding gegeven wordt, mag er al eens gesnoept worden, ook wel handig vind ik persoonlijk; hier een 2de baby op komst due wie weet 2 kids aan de borst binnekort ojee , de manduca kan ik alleen maar aanraden, heel handig als ze groter zijn voor op de rug te dragen! een geweven doek kan ook handig zijn

  3. Hoewel het begin moeilijk, en vooral heel pijnlijk was, vind ik borstvoeding geven echt zalig! Ik geniet daar echt van en idd erg handig als troostmiddel! 🙂 Binnenkort ga ik terug werken en afkolven zie ik niet goed zitten op mijn werk maar mijn hart breekt dat ik hem binnenkort overdag flesjes ga moeten geven… Ik hoop dat ik hem wel nog borstvoeding kan geven op de momenten dat ik er wel ben, 's morgens, 's avonds en op mijn vrije dagen. Hopelijk wil hij de borst nog als hij merkt hoe makkelijk flesjes zijn melk geven.. 🙁 Ik heb intussen al een Manduca en ook een Marsupi! Binnenkort een draagdoekenblgpost. 🙂 Enne, poficiat met de zwangerschap!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *