The happiness tag

Zo gaat dat tegenwoordig in blogland, je ziet ergens een leuke tag opduiken met allerlei vragen die peilen naar de innerlijken mensch van den blogger en als je het zelf voelt kriebelen om die vragen te beantwoorden, dan doe je dat gewoon op je eigen blog. Ik vond deze happiness tag bij Nenoo, een blog die ik nog maar een paar maanden geleden ontdekte, maar waar ik sindsdien altijd happy van word. Het is dan maar zo gepast om de happiness tag over te nemen van Elke.

Hier gaan we.

Van welk eten word jij blij?

Eigenlijk word ik gewoon blij van eten in het algemeen en het is ook wel afhankelijk van het seizoen. In de zomer zijn dat lekkere slaatjes die ik niet zelf moet maken (want daar ben ik niet goed in, maar hoop is onderweg, want ik bestelde een boek!), in de herfst is dat een pannenkoek met appeltjes, in de winter een romige lasagne en in de lente paaschocolade. Maar zo kan ik nog wel 100 andere dingen opnoemen hoor.

Welke film maakt je vrolijk?

De film Intouchables duikt precies al wel eens op in deze tag en terecht, ik heb gelachen en gehuild bij die film, dus hij zit zeker bij de favorieten. Van Dirty Dancing word ik ook altijd weer vrolijk en krijg ik een heerlijk vakantiegevoel. Het is ook geweldig om alle Harry Potter films na elkaar te bekijken (als Vier weer eens een marathon houdt). Met de kinderen (en soms ook zonder) kijk ik vaak naar Vaiana. Ik liet hem lang links liggen, maar ik vraag me echt af waarom, want het verhaal is mooi, de muziek prachtig en ik kan er niet van over hoe mooi het haar van Vaiana golft en beweegt.

Welk kledingstuk maakt je happy?

Steek mij in een kleedje en ik voel mij altijd beter. Ik heb dan ook veel kleedjes in de kast hangen en kan me moeilijk beheersen als ik er eentje tegenkom in de winkel. Al ben ik ook erg blij met mijn nieuwe blauwe broek. Ik droeg de laatste jaren alleen maar skinny jeansbroeken en was dat zodanig beu. F. deed me voor mijn verjaardag een personal shopping cadeau en de styliste kwam af met een zachte, licht glanzende, kostuumachtige blauwe broek. Instant liefde.

Van welke beautyproducten word je blij?

Na jarenlang dezelfde conditioner te gebruiken voor mijn haar, kocht ik twee maanden geleden een haarmasker, dat ook dienst doet als conditioner. Het ruikt naar kokos en ik ben daar zo blij mee!

Wat is jouw gelukkigste herinnering?

Waar te beginnen? Onze laatste vakantie als studenten in Normandië, avondwandelingetjes doorheen Antwerpen toen we daar (kinderloos) op een appartementje woonden, onze babymoon naar Noorwegen, mijn (beide) bevallingen, uitstapjes met onze kinderen, gezellige momenten met vrienden, of vroeger, met mijn ouders gaan eten in de Makro en met mijn broer in het zwembad in de tuin spelen en daarna met natte haartjes naar The Love Boat kijken.

Van welke muziek word jij blij?

Onlangs dé CD van Hanson terug ontdekt en daar werd ik wel behoorlijk blij van eigenlijk. Ik heb een Spotify-lijst waar ik alle mooie nummers die ik me plots weer herinner of die ik tegenkom, opzet en daar word ik altijd goedgezind van. Die lijst is al goed voor 11 uur en 32 minuten muziek, dus een dipje is daarmee snel opgelost. Werden onlangs toegevoegd: ‘Atlantis’ van Kommil Foo, ‘I Feel the Earth Move’ van Carole King en de titelsong van Spring. Tja.

Wat doe je op dagen als je jezelf down voelt om weer happy te worden?

Wegblijven van sociale media en films kijken.

Noem drie willekeurige dingen die je ontzettend gelukkig maken

Mijn gezin en iedereen rondom ons, de rust die ik in mijn leven heb door 4/5de te (blijven) werken, mijn kinderen die hand in hand lopen.

5 thoughts on “The happiness tag

  1. Oh dankjewel voor het compliment én de Harry Potter’s, ja absoluut, net als Vaiana trouwens (ik hoor bij het typen de muziek gewoon in mijn oor ;))

  2. Als de soundtrack van Spring een instant happy song voor je is, hoop ik van harte dat je er ook bij was in het Sportpaleis vorig jaar tijdens Throwback Thursday? Dat was pas instant happiness! Oh en: een personal shopping als cadeau, geweldig! Zou ‘k ook wel eens willen. Subtiele hints beginnen droppen tegen oktober dus…

    1. Ik was er dus NIET bij in het Sportpladijs maar daar had ik achteraf wel spijt van! Eigenlijk heb ik nooit naar Spring gekeken, maar het is wel gewoon een fijn nummer. En de personal shopping was echt een topcadeau! Hij heeft serieus wat punten gescoord daarmee…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *