Mijlpalen

Er zijn hier de laatste tijd een aantal mijlpalen gepasseerd, maar het is soms moeilijk om de tijd te vinden om elke mijlpijl hier afzonderlijk te komen verkondigen. Daarom bij deze, een inhaalbeweging!

Ik mocht namelijk drie kaartjes van Emil’s Milestone Cards gebruiken: die voor het eerste lachje, voor het eerst doorslapen en voor het eerst omrollen. Lachen doet Emil al sinds begin februari, toen hij ongeveer 8 weken oud was. Hij blijft echter schaars met zijn lachjes en ik en F. moeten al behoorlijk lollig uit de hoek komen om een lachje te kunnen uitlokken. Maar het mooiste lachje is datgene dat ik krijg als ik ’s morgens boven zijn bedje tevoorschijn kom na een (lange) nachtrust. Smelt!

Eigenlijk slaapt Emil al héél lang door (ondertussen toch al zeker een week of 4), maar in het begin dacht ik dat dat gewoon iets tijdelijks was dat wel weer voorbij zou gaan. De nachtvoedingen liepen geleidelijk aan terug van 3 naar 4 uur en dan van 4 naar 5 uur naar 6 uur tot hij op een dag tot 8 uur sliep en ik in paniek wakker werd! Momenteel slaapt hij eigenlijk altijd van 23u tot 7u30, soms wat vroeger, soms wat later. Ik mag niet klagen… Overdag slapen is dan weer wat moeilijker, want dan is hij snel gestoord en onze slaapkamer is niet donker genoeg. Alleen een autorit, extreme vermoeidheid of een wandelingetje in de wandelwagen of draagdoek kan hem overdag een paar uur in slaap krijgen.
Vorige week zaterdag heeft hij voor het eerst gerold van buik naar rug! Na het twee keer te kunnen is het sindsdien niet meer gelukt, tot Emil’s grote frustratie, maar we blijven oefenen. Op het rollen van rug naar buik moeten we nog even wachten denk ik, want hij maakt nog geen aanstalten om dat te doen en al bij al ligt hij niet graag op zijn buik. Zijn eigen handen of die van mij inspecteren, dingen vastgrijpen, ermee schudden en daarna weer los laten is echter zijn nieuwste fascinatie. En volgende week dinsdag is hij alweer 13 weken oud. Wat gaat het snel!
Vanaf april zijn er trouwens ook Pregnancy Cards te krijgen die je kan gebruiken voor de belangrijke momenten tijdens je zwangerschap en na de geboorte (eerste schopje, x aantal weken zwanger, baby’s eerste outfit,…). Lijkt me ook zeer leuk om je zwangerschap zo bij te houden. Misschien wel voor mijn volgende keer!

2 thoughts on “Mijlpalen

  1. amaai die slaapt snel door!, hier ene van een jaar en slaapt eigenlijk nog altijd niet door, het begon goed te gaan tot 6u smorgens soms maar door nieuwe tanden nu weer veel wakker, moet geweldig zijn als ze voor de leeftijd va zes maanden al eens langer dan zes uur slapen, ik heb altijd nachtvoedingen gehad

  2. Inderdaad, ik schrik daar zelf ook van. 🙂 Ik vond die nachtvoedingen nochtans niet zo erg of vermoeiend. Mijn melkproductie heeft zich intussen al helemaal aangepast aan die lange nacht zonder voeding. Als ik andere mama's hoor mag ik precies wel blij zijn met mijn (en zijn) goede nachtrust… 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *